mandag 21. januar 2013

Thaiglasert skinkestek.

Jeg fortsetter uka med å prøve meg frem med de orientalske retter. Denne gangen tok jeg litt bilder.

Sett ovnen på 170 grader.
Ta nettingen av steken og snitt svoren. Gni den inn med salt og pepper,brun den godt i smør og 1 ss olivenolje i en panne med svoren ned.
Legg steken over i en ildfastform med svoren opp. Sett et steketermometeret midt i steken,og stek til kjernetemperaturen er ca. 65 grader. (ca.1 time.)
Ta ut steken og la den hvile.
Rør sammen 6 ss østerssaus,4 ss sweet chilisaus,1 ss ingefær,saften av 1/2 lime.
Skjær steken i tynne skiver og dyop skivene i sausen. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir og stek videre i 10 min.

Salat ved siden av:
Del 1 avocado i store biter,og bland med 2 grovhakkede tomater,1 finstrimlet vårløk,1 høvlet agurk og revet koriander. (1 Krukke.)
Smak til med olivenolje,lime,salt og cajennepepper. (ca.2 ts.)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. :)