lørdag 18. august 2012

Västanå Teater.

Har du ikke vært på Västanå Teater i Sunne i Värmland? Da bør du benytte sjansen innen 2.september. Det er forøvrig et supert feriested for hele familien,med badeland,spahotell og andre idylliske overnattingsmuligheter i beste Katthultstil.

Berätterladan til Vestänå Teater er en gedigen låve hvor det vært år settes opp et teaterstykke. Peer Gynt,Kalevala,Herregårdssagaen og En Midsommernattsdrøm er noen av stykkene som har vært på plakaten.
I år er det Misantropen.
Leif Stinnerbom,som jeg har vært så heldig med å jobbe flere ganger,har en unik måte å blande teater og folkemusikk på som man ikke ser andre steder. Musikken er et suggererende samspill med teksten. Og hans unike scenebilder med Inger's kostymer er en fryd for øyet. Og for deg som liker folkemusikk,ja da kommer du til å elske Magnus Stinnerbom's lydbilde.
På Västanå Teater er det rett og slett magisk å være publikum!

Det er andre gangen jeg besøker Berätterladan,og jeg er like facinert av den nå som første gang. Den svære låven som rommer en teaterscene og plass til 500 publikum,en liten scene hvor det kommer bl.a gjestespill til,en romslig kafé,og et stort rom med utstilling av Inger Hallström Stinnerbom's fantastiske kostymer fra et titalls forestillinger. Godt at de har et rom som hun kan vise frem de unike kreasjonene sine i. For å gjemme bort de på et mørkt rom hadde vært skandaløst..

Foto: Bo Jonzon og Lars Sjöqvist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. :)