I dag får jeg to fininger på lunsj, og da skal jeg servere det som har blitt sommerens slager her i huset.
Melonsalat med skinke, og fetaost, og en herlig jordbærdressing som serveres sammen med salaten.
Til dessert blir det deilig ostekake. Prøv du også da vel!
MELONSALAT:
kilde: www.spar.no
1kg vannmelon og cantaloupemelon i biter
1 rødløk
2 ss limesaft
100 gr fetaost
1 dl blandet salat
1/2 dl frisk mynte
svarte oliven
spekeskinke
Dressing:
100 gr jordbær (ca 10 stk)
1 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
Salt og pepper
Del melonene i biter og fjern skall og stener.
Skjær rødløk i tynne skiver og hell over limesaft. La det marinere mens du lager ferdig resten av salaten.
Del opp fetaosten i terninger.
Bland sammen salatblader, mynte, melon, fetaost, oliven og marinert løk. Rull spekeskinken pent sammen og server ved siden av.
OSTEKAKE:
200 gr kjeks Oreokake
40 gr smør
400 gr philadelphiaost
250 gr sukker
150 gr bringebærsyltetøy
5 dl fløte
5 plater gelantin
Friske bringebær, evt granateplekjerner
1 pk Freia bringebærgelé
Slik gjør du:
1. Knus kjeksen til smuler og bland sammen med smeltet smør. Fordel massen utover en form med bakepapir i bunnen. Sett kaldt.
2. Pisk fløten til krem.
3. Bløtlegg gelantinen,og klem ut alt vann.
4. Pisk kremost og sukker glatt med halvparten av syltetøyet.
5. Varm opp bløtlagt gelantin i resten av pureen. (syltetøyet.)
6. Bland krem med ostemassen og tilsett gelantinen til slutt. Fordel dette jevnt ut over kjeksbunnen. Sett kaldt.
7. Kok opp geleen etter anvisning på pakken, men reduser væskemengden til 3,5 dl. La geleen avkjøle til lunken.
8. Legg bærene og granateplekjernene på kaka, og hell over geleen. Sett kaldt.
Lykke til!
Slik gjør du:
1. Knus kjeksen til smuler og bland sammen med smeltet smør. Fordel massen utover en form med bakepapir i bunnen. Sett kaldt.
2. Pisk fløten til krem.
3. Bløtlegg gelantinen,og klem ut alt vann.
4. Pisk kremost og sukker glatt med halvparten av syltetøyet.
5. Varm opp bløtlagt gelantin i resten av pureen. (syltetøyet.)
6. Bland krem med ostemassen og tilsett gelantinen til slutt. Fordel dette jevnt ut over kjeksbunnen. Sett kaldt.
7. Kok opp geleen etter anvisning på pakken, men reduser væskemengden til 3,5 dl. La geleen avkjøle til lunken.
8. Legg bærene og granateplekjernene på kaka, og hell over geleen. Sett kaldt.
Lykke til!
Denne så jo riktig lekker ut:)
SvarSlett