Nå blomstrer hylletreet som bare det, så det er på tide å lage hylleblomstsaft. Det har jeg gjort.
60 stk hylleblomstskjermer
2 kg sukker ( DanSukker setter best smak, men det går bra med vanlig sukker også.)
3,5 liter kokende vann
4 stk sitroner, økologiske
60 gr Sitronsyre (kjøpes på Apoteket.)
De grønne stilkene på blomstene klippes vekk, blomstene ristes lett for å fjerne smådyr, de må ikke skylles.
Sitronene vaskes og skives tynt. Hylleblomster, sitroner og sukker
legges i en stor plastikkspann, porselensskål eller rustfri stålgryte.
Vannet kokes og sitronsyren oppløses. Hell det over blomstene og rør
godt rundt. Et tøystykke el. lign. legges over. Settes kjølig i 4-5
dager, som røres rundt ca. en gang om dagen.
Saften siles igjennom et klede, og helles på godt vasket flasker med tettsluttende propper.
Serveres som saft til mat, eller som sommerdrink med soda eller hvitvin. Kan også anvendes til sorbet.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en kommentar. :)