Hei! Så utrolig fint kjøkken du har! Har såvidt sett på bloggen din, men må se mer! Ang. jernovn eller komfyr så har jeg ikke noe særlig erfaring med det. Vi hadde bakerovn på vår forrige gård, og den kunsten lærte jeg meg litt iallefall! Men det eneste jeg har hørt av eldre mennesker, som brukte disse komfyrene til å bake brød osv. er at de må renses for aske jevnlig. Altså før man steker noe inni ovnen. Og at man bør fyre med løvved. Evt. ved som er tynn. Det er for å ha kontroll på varmen. Ellers er det bare å prøve seg frem. Jeg prøvde å steke pizza i en sånn ovn for mange år siden, men da hadde jeg ikke fyrt hardt nok. Det er vel som i en bakerovn, at man må fyre skikkelig for at kammeret rundt skal være ordentlig varmt. Så kan man steke.
Lykke til! Så spennende at du vil bruke ovnen til annet enn bare å fyre i etterhvert:)
Hei! Så utrolig fint kjøkken du har! Har såvidt sett på bloggen din, men må se mer! Ang. jernovn eller komfyr så har jeg ikke noe særlig erfaring med det. Vi hadde bakerovn på vår forrige gård, og den kunsten lærte jeg meg litt iallefall!
SvarSlettMen det eneste jeg har hørt av eldre mennesker, som brukte disse komfyrene til å bake brød osv. er at de må renses for aske jevnlig. Altså før man steker noe inni ovnen. Og at man bør fyre med løvved. Evt. ved som er tynn. Det er for å ha kontroll på varmen. Ellers er det bare å prøve seg frem. Jeg prøvde å steke pizza i en sånn ovn for mange år siden, men da hadde jeg ikke fyrt hardt nok. Det er vel som i en bakerovn, at man må fyre skikkelig for at kammeret rundt skal være ordentlig varmt. Så kan man steke.
Lykke til! Så spennende at du vil bruke ovnen til annet enn bare å fyre i etterhvert:)
Tusen takk! Jeg gleder meg veldig til å prøve dette! :)
Slett