søndag 25. november 2012

Biscotti di Prato.

Ekte italiensk Biscotti.
Herlig til dessertvinen Vin Santo, eller til espressoen.
En finfin julegave!

200 gr mandler,eller halvt om halvt med mandler og hasselnøtter. (Jeg bruker hasselnøtter i. Synes det setter en bedre smak på kjeksen,enn om det bare er mandler.)
3 egg
250 gr sukker
3 ss vaniljesukker
1 klype salt
Skallet av 1 sitron
400 gr hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Stek mandler og hasselnøtter i ovnen i 15 min på 175 grader,eller rist de i en stekepanne.

Rør eggeplommene godt med sukker og vaniljesukker. Stivpisk eggehvitene godt med saltet. Skjær hviten inn i eggeplommeblandingen,litt om gangen.
Bland revet sitronskall og de ristede mandlene og hasselnøttene. Bland hvetemel og bakepulver,sikt det over. Elt sammen til en glatt deig,tilsett evt mer mel.
Form 2 cm tykke pølseruller og legg dem på en smurt panne eller bakepapir. Stekes i ca 35-40 min,til overflaten er lysebrun. Skjæres straks i 1 cm brede,skrå biter med skarp kniv. Avkjøles og oppbevares lufttett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. :)