torsdag 29. november 2012

Tiramisu

Skal du ha gjester til middag,men ikke vet hva du skal servere til dessert. Prøv denne. Lett å lage,og smaker himmelsk!!

(Til 8 personer)

4 eggeplommer
4 ss sukker
500 gr Mascarponeost
(Jeg bruker å blande halvt om halvt med vaniljekrem og Mascarponeost. Da får du en friskere smak.)
Skallet av 1 sitron
2 små kopper kald espresso
3/4 dl konjakk
150 gr fingerkjeks
Kakao

Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis.
Skjær i Mascarpone og vaniljekrem,en spiseskje om gangen. Smaksett med finrevet sitronskall.
Ha en flat form klar. Bland kald espresso med konjakk. Dypp halvparten av fingerkjeksen raskt i væsken. (Ikke dynk de i blandingen,da tar konjakksmaken overhånd!)
Kle formen med de dyppede kjeksene.
Legg over halvparten av krem,stryk den glatt. Dypp de resterende kjeksene og legg de på kremen,og hell resten av kremen oppå der igjen.
La det stå tildekket i 5 timer kaldt. Pudre over kakao før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. :)