lørdag 1. desember 2012

Gullkarameller.

Disse karamellene har en rik smak av fløte og mørk/lys sjokolade.

2 1/2 dl fløte
125 gr sukker
60 gr glukose (kjøpes på apotek)
Ca. 300 gr mørk eller lys sjokolade

Kok fløte,sukker og glukose på middels varme. Sett et sukkertermometer (et must!!) i massen når den begynner å bli gylden og tykne.
Kok videre til karamellene oppnår eksakt 120 grader. Det er viktig å røre av og til!
Hell massen i en form dekket med bakepapir,ca 10x10 cm.
Avkjøl den i romtemperatur i 4-5 timer.
Hvelv massen ut av formen og trekk av bakepapiret. Skjær massen i ønsket størrelse og trill de til kuler. Legg kulene på bakepapir,og la de stå til neste dag.
Smelt sjokolade og dypp karamellene i.
Strø evt Maldon salt over.
La dem stå i kjøleskapet noen minutter til de stivner.
Oppbevar de kjølig i en tett boks.

Får du mye sjokolade til overs,tilsett nøtter eller hva du måtte ønske. Avkjøl og knekk i passe store biter.

2 kommentarer:

  1. hei,
    du er en skikkelig kløpper til å lage alt mulig fristende av gotteri/snop!
    ser ut som om det går som en lek også. tror du sikkert er en populær mamma, du som tryller frem så masse snadder på kjøkkenet....
    minus 12-13 grader i Levanger i dag.... og barfrost! men vi "fyre me ved"!
    riktig fin 1.ste søndag i Advent,

    klem fra Tove i Dronninghuset

    SvarSlett
  2. Disse må du prøve. De er kjempegode! :)
    Faktisk 12-13 minus i Oslo også. Men klar og sterk luft som gjør det godt å være ute i...en stund. :)

    Klem

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. :)