lørdag 5. januar 2013

Amsterdam,en perle av en by.

Jeg har nettopp kommet hjem fra en fantastisk tur i Amsterdam. En by jeg virkelig kan anbefale å reise til. Romantisk,arkitektonisk vakker,livlig,men med overraskende lite støynivå og trafikk.Dette er sikkert pga kanalene.
Pga få dagers opphold,rakk vi ikke over så mye,men Vincent van Gogh museet ble besøkt,og en båttur langs kanalen var selvfølgelig obligatorisk. Jeg ble fortalt at det var 2500 husbåter langs kanalene. Hvis vi ganger det med 4,kan man tenke seg at det bor nesten 10 000 mennesker der. Bare det er en liten by i seg selv.
Kanalene består av over 100 kanaler, omkring 90 øyer og 1600 broer.

Det som gjorde mest inntrykk på meg på hele turen var da vi besøkte Anne Franks hus. Du bør ikke gå glipp av dette huset når du først er i Amsterdam. Anne Frank og familien gjemte seg her under den andre verdenskrig. Det var her Anne skrev sin berømte dagbok, mens familien levde i skjul for tyskerne. Dagboken beskriver begivenhetene av hennes to år i gjemsel. 4 August, 1944 ble gjemmestedet oppdaget av nazistene og bare en uke før tyskernes kapitulasjon døde Anna Frank av tyfus i konsentrasjonsleiren Belsin. Annes far var den eneste som overlevde krigen av de som gjemte seg i huset.
Museet forteller mye om familiens historie, men også om datidens jødeforfølgelser, rasisme og nynazisme.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. :)