tirsdag 29. januar 2013

Lime-og ingefærbakt ørretfilet.

Denne MÅ prøves. Dette gir smaksløkene et hint om lysere tider.

Til 2-3 pers:
800 gr ørretfilet eller laksefilet.
4 gulrøtter
1 brokkoli
Salt og pepper

Marinade:
1 lime
1 hvitløksbåt
1 rød chili
1 ss hakket ingefærrot
2 ss fishsaus eller salt soyasaus
1/2 dl olivenolje
1 halv potte frisk koriander

Rens fileten og del den opp i 4 stk. Legg disse i en ildfastform og krydre med salt og pepper.
Rasp limeskallet,press limesaften ut og bland dette med finhakket ingefærrot,hvitløk og chili.
Tilsett hakket koriander,olivenolje og fishsaus. Marinaden bør stå en stund for å trekke smak før den brukes. Vend fiskestykkene i marinaden og tøm resten over. Bak fisken i ovnen på 180 grader i 7-8 min.
Del opp gulrøtter og brokkoli i passe store biter og wok de lett i noen dråper olje.
Gjerne server evt ris for den som vil ha det ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. :)