onsdag 6. mars 2013

Hjemmelagde kyllingnuggets.

I dag var det fokus på barna. Grøt og pannekaker er favoritter her hjemme,men synes ikke så veldig om disse dessertmiddagene.(Allikevel om jeg også synes det er godt innimellom!) Jeg ville prøve noe nytt.
Men hva skulle det bli. Så kom jeg på at gutta elsker kyllingnuggets..sånne som de får på McDonalds.
Jeg er sterk motstander av hele McDonalds konseptet,og maten de lager der er heller ikke etter min smak. Så jeg tar ALDRI med meg barna mine dit. Det får noen andre gjøre isåfall. Istedet prøver jeg å lage gode matopplevelser hjemme. Med sunne,men allikevel gode burgere. Som barna forøvrig er veldig glad i. Og i dag prøvde jeg meg altså på hjemmelagde kyllingnuggets. Barna elsket iallefall dagens middagsrett. Hvis du også vil prøve har du oppskriften her:

Sett ovnen på 200 grader. Kutt poteter i båter og vend dem i olivenolje og strø salt evt pepper oppå. Stek de i ovnen i 30-40 min.

Bland 1 pk (til ca. 3 personer) kyllingkjøttdeig med salt og pepper,og form små kjøttboller.
Vend dem først i hvetemel, 2 piskede egg og griljermel. Fritèr bollene i 5 dl solsikkeolje til de er sprø og gjennomstekte. Ta de ut av oljen med en hullsleiv,og la overflødig olje renne av på et tørkepapir. Dryss over litt ekstra salt.

Ha litt sitronsaft over råkost,og server sammen med nuggets og poteter.
Majones,chiliketchup og evt grov sennep er godt tilbehør til å dyppe nuggetsene i.
Coleslaw er sikkert også godt til. Har oppskrift på det på eldre innlegg her inne om det er interessant.
3 kommentarer:

 1. Det så veldig godt ut! Verdt å prøve en dag! Barna her også elsker nuggets:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt verd å prøve. Jeg prøvde hornene dine i helgen. Supergode og myke. Hadde i ost og skinke i de fleste av dem,og barna ville ikke ha noe annet.. :)
   Takk for at du delte oppskriften!

   Slett
  2. Så veldig koselig å høre:)

   Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. :)