onsdag 13. mars 2013

Nem.

Da jeg startet på Trøndelag Teater for 13 år siden,var det en vietnamesisk restaurant som het Lille Saigon like ved. Hver gang jeg spiste der bestilte jeg meg Nem. (Er vel nesten nasjonalrett i Vietnam.)
Nem er svinekjøtt pakket i rispapir med koriander,som man dypper i peanøttsaus. Veldig veldig godt!!
Restauranten ble nedlagt etter noen år,og siden har jeg ikke funnet Nem på menyen noen steder til min store sorg.
Etter å ha lagd peanøttsaus flere ganger til en oppskrift jeg har på satayaspyd,slo det meg at jeg selv kunne lage min egen Nem.
I dag kjøpte jeg rispapir og prøvde.
Jeg brukte kylling istedet for svin,og stekte den i litt peanøttsaus.
Kokte opp vann i en vannkoker,og hellet det over i en stor skål,og dyppet rispapiret nedi til det ble mykt. La så en kyllingbit på rispapiret og rullet det sammen,før jeg dyppet rullen i peanøttsausen.

Jeg raspet også gulrot og søtpotet og blandet det med litt ingefær og hvitløk. Det var godt å dyppe i sweet chilisaus.

Oppskriften på peanøttsaus:

100 gr peanøtter
2 ss kokosmelk
2 fedd hvitløk
2 ss østerssaus
2 ss sweet chilisaus
1 ss brunt sukker
1 ss sesamolje
2 ts fiskesaus
1/2 ts Cajennepepper
Litt salt

Alt dette kjøres i en blender til en smidig konsistens. Hvis den blir for tykk,spe på med litt vann. For tynn,kjør på med litt ekstra peanøtter.
Smak til evt med mer salt,lime eller sukker. Litt av denne sausen kan brukes til pensling på kjøttet. Resten serveres ved siden av.

Prøv du også! Nem er nam.


4 kommentarer:

  1. det så godt ut, tror jeg skal prøve meg på en vegetarvariant, tror du det kan gå? tofu istedet for kylling?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja,det går nok sikkert bra. Du kan også bare ha den råkostvarianten som jeg prøvde ved siden av. Søtpotet,gulrot,ingefær og hvitløk.
      Lykke til!

      Slett

Legg gjerne igjen en kommentar. :)