onsdag 1. mai 2013

Å designe med store krukker.

Krukker og kar er elementer som gjør uterommet interessant,uansett stil og miljø. Planter i krukker og kar tiltrekker oppmerksomhet på en annen måte enn et vakkert bed. Personlige uterom etterlater alltid inntrykk,enten de er fantasifulle eller sofistikerte.
Prøv deg frem med ulike krukker og kombinasjoner. Hva passer best på din uteplass? En harmonisk kombinasjon eller noe mer spenstig og dramatisk?
Lag interessante stilleben ved å gruppere planter og krukker uformelt.
Mange velger for små krukker utendørs. En krukke kan virke stor når den står inne eller i butikken,men den vil se ut som den har krympet når den kommer ute. Høye husvegger,store trær og himmelen påvirker din oppfattelse av størrelse.
Fra mitt ståsted kan en krukke nesten aldri bli for stor utendørs. Husk også at jo større jordvolum,jo sjeldnere trenger du å vanne da den holder lenge på fuktigheten.

Som jeg har blogget om før- bruk krukkene som møbler,og lag rom,del uterommet i flere soner. Når vi ikke kan se alt på en gang,blir man automatisk nysgjerrig på hva som befinner seg bak. Plassering av krukkene har også mye å si for hvor blikket skal lede,en rekke med krukker,en portal eller en allé viser vei til en ny sone i uterommet. Plasseringen bidrar på den måten til å skape perspektiv og dybde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar. :)