fredag 26. oktober 2012

Strikke strikke strikke...

Jeg har så vidt prøvd å strikke en gang,da jeg var 12 år..og var overhodet ikke klar til å motivere meg til det arbeidet.. Men det var også en kombinasjon av svette hender som strikket ALTFOR hardt som gjorde jobben helt ulidelig!
Men altså.. I helgen skjedde det noe,ja hva skal jeg si..noe voksent med meg?!
Min sønn på 10 år la opp masker som han aldri hadde gjort annet og sa at jeg måtte prøve å strikke noen omganger. Jeg tok motvillig imot strikketøyet med tankene med meg fra jeg var 12,men gjorde som han sa. Og jaggu var det gøy.
Dagen etter var jeg på besøk hos en venninne som også satt og strikket. Hun lærte meg å starte og da var jeg i gang. Noen dager etterpå dro jeg på nærmeste garnbutikk,kjøpte garn og strikkepinner,i tillegg gikk jeg inn på YouTube å lærte meg å strikke på vranga,søkte på oppskrift på enkel lue og strikket den på en dag. Den andre dagen,avanserte jeg litt med en lue med noen hjerter på..
Og nå er jeg HEKTA!!
Artig å føle at man mestrer noe som man trodde var helt uaktuelt å starte på. :)

2 kommentarer:

 1. Så bra, alt du får til og kan!
  Kjempemoro å kunne strikke litt. Et lite tips - strikk kjempestore sitteunderlag i ren ull (kjøp gjerne på Husfliden - fortell hva du skal strikke og at det skal toves i maskin etterpå...), vask dem hardt i vaskemaskin på 60 grader når ferdigstrikket og tråder er festet (de krymper mye) og få skikkelig gode sitteunderlag ... Praktisk og flott på turer både for små og store i familien. Fine gaver også dette! Jeg har laget mange i forskjellige lekre farger. Herlig!

  God helg,
  hilsen Tove

  SvarSlett
 2. Tusen takk for tips Tove. Det skal jeg prøve!! :)
  Hvor mange masker og hvilke pinner strikker du de på?
  God helg til deg også!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. :)