søndag 10. mars 2013

Skolebrød.

Søndag er bakedag her i huset. Ungene elsker all slags hvetebakst,og i dag endte vi opp med boller og skolebrød.

Sett en bolledeig,lag hull i midten og fyll på med vaniljekrem. Når bollene er lunkne,ha på melis og evt kokosstrø.

Et tips for å få bollene mest mulig luftig er å ha litt mindre mel enn oppskriften. Jeg opplever at deigen hever seg mer når deigen nærmest er klissete. Den skal også være litt klebrig når du ruller den ut. Ikke bak ut med for mye mel,da blir den hard og tung med en gang. Når jeg har rullet den ut som en pølse,skjærer jeg alltid ut delene mye større enn vanlig,da blir det så store boller som du kjøper på bakeri.
Et annet tips,kan også være å ha litt ekstra gjær i deigen.
Det er også viktig at maskinen elter deigen lett i 5 min.

1 kommentar:

  1. Åh de så helt himmelsk ut :P

    NAM!!!
    er veldig glad i giærbakst her i huset og, nesten det fremfor annet søtt:)
    takk for fristelsen:)
    klem Yvonne!

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. :)