tirsdag 12. mars 2013

Verdens mykeste horn.

Denne oppskriften fant jeg på bloggen eldhuset.blogspot.no for en liten stund siden. Det er andre gangen jeg prøver den,og de har blitt like luftige og myke begge gangene.
Jeg fyller de fleste hornene med ost og skinke,det elsker barna.

Du trenger:
4 dl melk
2 dl kefir
9 dl siktet hvetemel
2,5 dl siktet sammalt hvete
1,5 pk med gjær
1 egg
150 gr smør
1 ts salt

Varm melken til den er fingervarm,og ha i gjær og et lett pisket egg.
Bland det sammen med det tørre og elt lett i 5 min.

Hev deigen fra 1 til 2 timer.
Skjær ut som på bildet,og fyll trekanten med ost og skinke,pizzafyll eller la de bare være vanlige horn.
Etterhev en halv time, eller mer.
Stek på 210 grader i ca.15 min.

1 kommentar:

  1. Så gøy:) Morsomt at oppskriften slo an!
    Takk for inspirasjon til å ha noe i hornene! Det pleide mamma å gjøre, og jeg husker de hornene var alltid populære i bursdager:)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. :)