mandag 26. november 2012

Fikenmarmelade.

Lett å lage,god på smaken og en perfekt gave.

Du trenger:

500 gr tørkede fiken
3 dl vann fra bløtleggingen
1 dl sitronsaft
8 dl sukker
2 kanelstenger
evt stjerneanis
Syltepulver, evt Certo (hvis du skal lagre syltetøyet lenge.)

Legg fiknene i rikelig med kaldt vann. La dem trekke minst 8 timer, eller helst natten over.

Hell av vannet, men ta av 3 dl bløtleggingsvann til kokingen.
Hakk fruktene. La bitene småkoke i vannet og nypresset sitronsaft i 20 minutter.
Rør ned sukkeret og legg i kanelstenger og evt stjerneanis. Kok uten lokk i 15 minutter. Skum av om nødvendig.
Ta kasserollen av platen og ta ut kanelstengene.
Skal du lagre marmeladen lenge, kan du røre i en flaske pektin, Certo eller lignende.
Hell den varme marmeladen på varme rene glass, eller i skåler.

2 kommentarer:

  1. Dette tror jeg jammen kan bli en av mine hjemmelagde julegaver. Så flink du er, fine du :)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en kommentar. :)